Kløvtest


[vc_row][vc_column][vc_column_text]

KLØVMERKEKløving er en fin fysisk og mental trening for hunden. Målet for og tanken bak at NAAK ønsker å starte med dette merket er for å inspirere og engasjere våre medlemmer . Ikke bare til å komme ut å bruke hunden, men også delta i klubbens arrangementer å bli med på et felleskap for oss med American Akita.
 American Akita er en sterk , robust og arbeidsom hund som passer perfekt til kløving.Kløvmerket er gradert i bronse, sølv og gull, og kan tas av registrert American Akita med eiere som er medlem av Norsk American Akita Klubb, NKK eller andre samarbeidene rase klubber. 
Kløvtesten arrangeres av Norsk American Akita Klubb, hvor det maksimalt kan taes et merke for hvert arrangement, samt merkene må tas i stigende rekkefølge.
 


Kriterier:
Kløvtest Bronse: Hunden skal bære 15% av kroppsvekta, og gjennomføre en dagstur på minimum10 km. Minstealder på hund 18 mnd.
 


Kløvtest Sølv:Hunden skal bære 25 % av kroppsvekta, og gjennomføre en dagstur på minimum 20 km. Minstealder 24 mnd

Kløvtest gull:Hunden skal bære 30 % av kroppsvekta, hvor turen er på minimum 40 km fordelt på 2 påfølgende dager. Minstealder på hund 24 mnd


For deltagelse på kløvtest har vi noen krav og kriterier som må følges av ekvipasjen som utfører testen. -Merkene blir bare godkjente til registrerte American Akita

- Hunden skal minimum være 18 mnd
– Hunden skal være godt kjent med kløv, å være i god nok form til å kunne gjennomføre testene.
– Kløven skal passe hunden, samt belastningen for ture
– Hunden skal være fri for skader , å med kjent HD – status
– Hundens vekt skal sendes inn minimum 7 dager før testen. Dette gjøres ved å få stempel med underskrift på et Dyrlegekontor.

Det er eiers/ hundeførers ansvar å passe på at hunden er i god fysisk form, å i stand til å utføre testen. Prøveleder har mandat om nødvendig , til å be ekvipasjen avbryte. 
Det skal være totalt 15 min pause på hver 10 km tur. Turen blir målt opp med GPS om den ikke er målt opp i Kart /DNT ol.
Kløven blir veid av prøveleder før turen starter.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]